Links

BIOHUISJE
't Rozebotteltje wordt Biohuisje: alle info en nieuwtjes vind je nu op de website van Vanessa!
Veeakker
Sedert de komst van de VZW ferm local is de missie van Veeakker genuanceerder geworden. Een deel van het oorspronkelijke engagement wordt door de VZW overgenomen. Op deze manier proberen we de leefbaarheid van Veeakker veilig te stellen en willen we een professionelere aanpak van de filosofie realiseren. Veeakker wil een platform zijn voor de praktische realisatie van milieuvriendelijke systemen in landbouw en daarbuiten. Vanaf het begin heeft het bedrijf allerlei statistieken aangelegd en berekeningen gemaakt. Deze kennis is van onschatbare waarde voor beginnende bedrijven, of om een omschakeling binnen een bestaand bedrijf realiseren. Deze kennis willen we met andere bedrijven delen. De VZW ferm local heeft toegang tot deze kennis en maakt daar dan ook weloverwogen gebruik van.

Ook op het praktische vlak heeft Veeakker heel wat te bieden. Veeakker heeft naast zijn winkels een uitgebreid en zeer origineel distributie net van thuisverkopen. We waren de eersten in dit land die een dergelijke thuisverkoop organiseerden. Tot hiertoe hebben velen geprobeerd dit na te bootsen, maar niemand lukte. Het blijft een unicum. De gehele Veeakker distributie wordt ondersteund door een uitgebreid data netwerk. Al het atelierwerk wordt via eigen gemaakte programma's gestuurd. Alle producten worden zelf gemaakt binnen het bedrijf, hiervoor zijn heel wat machines nodig, maar ook kennis en vaardigheid. We gebruiken geen chemische kleur- of bewaarmiddelen. Dit hele blok van kennis en vaardigheden stellen we ter beschikking van de leden van ferm local.
Mannavita
MANNAVITA, opgericht in 1972, is tot op vandaag een familiebedrijf, hoofdzakelijk actief in de import en distributie van merkproducten voor de gespecialiseerde detailhandel in de natuurvoedingssector.

MANNAVITA biedt een totaalpakket aan van producten, zowel FOOD als NON FOOD voor de kritische en gezondheidsbewuste consument.

Bij de FOOD ligt de nadruk op het aanbod van specialiteiten van gecontroleerd biologische kwaliteit en is er eveneens een aanbod van product die passen in een suiker-en of glŁtenvrij dieet.

Het NON FOOD gedeelte is eveneens belangrijk en omvat ook een bio-gedeelte, zoals moedertincturen, essentiŽle oliŽn, bloesemremedies, fyto-aromatische complexen, tonica en cosmetica van het huismerk LA DROME.

Daarnaast hebben voedingssupplementen (vnl. plantenextracten al dan niet gecombineerd met vitamines en mineralen in capsules of in poedervorm) lichaamsverzorgende producten, gezondheidskledij, boeken en voedingssupplementen voor dieren hun plaats in het assortiment.
Jessenhofke
Beer, Bed & Breakfast "Jessehofke"
Demobrouwerij "Jessenhofke"
Weleda
Natuurzuivere producten voor lichaamsverzorging, zelfzorg en antroposofische geneesmiddelen.
Eman Natuurlijke Verzorging
Eman verdeelt kwaliteits-natuurproducten voor lichamelijke en geestelijke zorg of ondersteuning van therapieŽn met een heilzame natuurlijke werking, alsook volwaardige voedingssupplementen.

Hierin staan holistische, fijnere trillingen en lichttrillingen centraal, eigen aan de huidige tijdsgeest en lichtwerking.

Onze producten zijn uitvoerig getest op trilling en werking door sensitieve personen met ervaring in deze materie.
Ecover - The Power of Nature
Ecover is een internationaal bedrijf actief in de productie van ecologische was - en reinigingsmiddelen, dat in 1980 in BelgiŽ werd opgericht. Van bij de start was Ecover een koploper, een pioniersbedrijf, dat met een fosfaatvrij wasmiddel uitpakte nog vůůr de fosfaten als een probleem werden gebrandmerkt.
Thedinghsweert - zorgboerderij-/bakkerij
Op het Gelderse platteland aan de vruchtbare oevers van de Linge ligt de biologisch-dynamische zorgboerderij Thedinghsweert. Thedinghsweert is een woon-werkboerderij met bakkerij en winkel.

Dagelijks komen er ruim 40 mensen met een psychiatrische problematiek of een verstandelijke/lichamelijke beperking om te werken. Samen met ervaren begeleiders werken ze in groepjes op de akkers, in de kas, stal of schuur of in de ambachtelijke bakkerij met winkel.
Pajottenlander - Biologische fruitteelt en verwerking
Pajottenlander is gegroeid uit een persoonlijke interesse van de oprichter Peter Vandendaele voor ecologie en fruitteelt.
In Pepingen vond hij in 1987 een herenhuis met een hoogstamboomgaard van 1 hectare, waar tot op heden nog het kantoor gevestigd is.

Aanvankelijk gestart met fruitteelt, begon Pajottenlander al spoedig met de verwerking van de overvloedige oogstopbrengst tot fruitsappen en andere bereidingen. Het bedrijf ontwikkelde gestadig, zodat de oprichter in 1994 zijn beroep als muziekleraar inruilde voor een voltijdse baan als zelfstandig ondernemer.
Gageleer - Belgisch streekbier
Gagel is een lage struik die in de voedselarme moerassen van de Kempen groeit.
Zijn aromatische bladeren en bloempjes werden al in de Middeleeuwen gebruikt als hoofdbestanddeel van gruut, de toenmalige smaak- en bewaarstof van bier.
Dat oude recept is weer tot leven gebracht in het lekkere streekbier Gageleer.

De Gageleer is een bio-bier, gecertificeerd door BLIK.

De Gageleer is ook een cooperatieve vennootschap die gedragen wordt door vrijwillige natuurliefhebbers.
De opbrengst van de vennootschap wordt aangewend voor het verwerven van natuurgebieden in de Turnhoutse Kempen.
Nutradia - Deliciously Healthy
Nutradia is een productmerk voor voedsel met een toegevoegde waarde van uitstekende kwaliteit en smaak, bedoeld voor mensen die belang hechten aan een gezonde levensstijl. Door middel van een zeer grote varÔeteit van producten bieden wij de mogelijkheid om op een zeer aangename manier een evenwichtige voedingsroutine in stand te houden. Onze producten zijn geschikt voor mensen die een dagelijks dÔeet moeten volgen en een evenwichtig voedingspatroon moeten nastreven, waaronder mensen met : een hoog cholesterolgehalte, overgewicht, en vooral diabeten.
Biodynamics - Quality health care products
De missie van Biodynamics bvba is het leveren van hoogwaardige kwaliteitsproducten om de fysiologische, cognitieve, emotionele en fysische functies van de dynamiek van mens en dier te ondersteunen.
http://herselt.2link.be
http://herselt.lokaal.be/
http://natuurvoeding.startpagina.be
http://biologisch.startpagina.be